Dolina Noteci Superfood kangur i wołowina puszka 800 g
towar niedostępny





Opis
Karma pełnoporcjowa dla dorosłych psów wszystkich ras 800 g
Mokra
karma dla psów o wyjątkowej wartości odżywczej i właściwościach
dietoprofilaktycznych. W 80 % składa się z mięsa i produktów pochodzenia
zwierzęcego (kangur 40 %, wołowina 40 %). Uzupełniona została świeżymi
owocami oraz naturalnymi dodatkami funkcjonalnymi takimi jak np. omułek
nowozelandzki czy wodorosty morskie.
Karma bezzbożowa wyróżnia się recepturą, w której zastosowano gatunki mięs o szczególnych właściwościach:
KANGUR
– zwierzęta te żyją wyłącznie w swoim naturalnym środowisku, żywiąc się
liśćmi, trawami, kwiatami, paprociami i mchami. Ich mięso jest wolne od
antybiotyków, czy hormonów i z tych względów uważane jest za jedno z
najzdrowszych na świecie. Gatunek ten dobrze się sprawdza w diecie
alergików. Kangury w ogóle nie produkują metanu (gazu przyczyniającego
się do efektu cieplarnianego) - nie wpływają negatywnie na ekosystem.
Ich czerwone mięso jest wyjątkowo chude - zawiera mniej więcej tyle samo
tłuszczu, co kurczak, dostarczając głównie potrzebnych w organizmie
tłuszczów nienasyconych i jednocześnie mnóstwa wysoko przyswajalnego
białka, a przy tym bogate we wspomagające układ immunologiczny żelazo i
cynk, korzystnie działające na układ krążenia kwasy tłuszczowe DHA i EPA
oraz witaminy, w tym przede wszystkim wspierającą układ nerwowy
witaminę B12.
WOŁOWINA - czerwone mięso o
niskiej zawartości tłuszczu, z którego aż połowa to zdrowe kwasy
tłuszczowe nienasycone. Wołowina jest gatunkiem mięsa szczególnie dobrze
dopasowanym do potrzeb psów aktywnych. Zawiera zwiększającą możliwości
wysiłkowe kreatynę i przyspieszającą przemianę materii oraz regenerację
po wysiłku L-karnitynę, a także pomagający spalać tłuszcz i dobrze
wpływający na kondycję mięśni kwas linolowy (CLA). Wołowna dostarcza
alaniny - aminokwasu, który chroni mięśnie przed uszkodzeniem w sytuacji
niedostarczenia organizmowi wystarczającej ilości węglowodanów,
zapobiegając w ten sposób utracie masy mięśniowej. Jest źródłem
doskonale przyswajalnego żelaza - zapewniającego prawidłową gospodarkę
krwi, fosforu - utrzymującego kości i zęby w zdrowiu, cynku -
wpływającego na stan skóry i selenu - chroniącego przed stresem
oksydacyjnym, a także witamin z grupy B oraz A i E.
Mokra karma z kangurem i wołowiną to:
- 80 % mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego,
- gatunki mięsa o wyjątkowych właściwościach,
- wysokiej jakości białko o strawności na poziomie 90-95 %,
- receptura oparta na nieprzetworzonych surowcach,
- gotowy produkt przetworzony w minimalnym stopniu, niezbędnym do zapewnienia mu bezpieczeństwa mikrobiologicznego i trwałości,
- składniki mineralne i witaminy w najlepiej przyswajalnej postaci,
- cenne naturalne dodatki dietetyczne i funkcjonalne:
- drożdże piwne zawierające prebiotyki: mannanooligosacharydy i β-glukany – wspierające odporność,
- wodorosty morskie – dostarczające łatwo przyswajalnych składników mineralnych i witamin,
- omułek nowozelandzki, glukozamina i siarczan chondroityny – dbające o stawy i skórę,
- siemię lniane, psyllium (babka płesznik), juka Mojve – sprzyjająca prawidłowemu działaniu przewodu pokarmowego i regulująca gospodarkę lipidowo-węglowodanową,
- bez sztucznych aromatów, barwników i polepszaczy smaku,
- bez konserwantów,
- bez dodatku zbóż.
WIEK:
Dorosły
ROZMIAR ZWIERZĘCIA:
Wszystkie rasy
SKŁAD:
kangur 40% (mięso), wołowina 40% (płuca, wątroba, serca, mięso 4%, żołądki), rosół, ciecierzyca 2%, mango 1,5%, substancje mineralne, awokado 1%, pomarańcza 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i B-glukanów), siemię lniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%.
SKŁADNIKI ANALITYCZNE:
białko surowe — 11%, tłuszcz surowy — 7,5%, popiół surowy — 2%, włókno surowe — 0,8%, wilgotność — 76%, wapń — 0,3%, fosfor — 0,25%.
DODATKI DIETETYCZNE:
Witamina D3 — 450 IU, Witamina E — 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) — 49,5 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) — 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) — 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep Saccharomyces cerevisiae CNCM |-3060 — 0,01 mg.